Piernik - zdrowia i urody sternik
Dawniej stanowił wyrafinowaną wizytówkę świątecznego stołu zamożnej częsci społeczeństwa. Dzisś powszechnie wypiekany, swoim słodkokorzennym aromatem przywołuje najmilsze wspomnienia dzieciństwa.
Dawniej stanowił wyrafinowaną wizytówkę świątecznego stołu zamożnej częsci społeczeństwa. Dzisś powszechnie wypiekany, swoim słodkokorzennym aromatem przywołuje najmilsze wspomnienia dzieciństwa.
W niejednym domu popołudniowe odrabianie lekcji czy przygotowywanie się dziecka do sprawdzianu to niekończąca się walka. A przecież nie musi tak być. Dzięki praktycznej wiedzy i odrobinie cierpliwości możesz zamienić te godziny w fascynującą przygodę.
Wszędzie jej dobrze, ale najlepiej jest jej wśród swoich – kobiet, które jak ona dla dobra społecznego są w stanie rzucić wszystko, nawet rodzinę. Wanda Waleriańczyk, przewodnicząca stowarzyszenia Polska Gospodyni, organizatorka ogólnopolskiego licheńskie
„Mężczyzna wysiadł z taksówki. Utknęła w zaspie na środku wiejskiej drogi. Zawinął noworodka w ogromny kożuch. Miał skostniałe z zimna ręce. Niezdarnie przedzierał się przez ogromne zaspy. Bał się, że zgubi w nich dziecko. Mocno więc przyciskał cenny tob
Ramię w ramię z mężczyznami gaszą pożary, ratują ludzi z samochodowych wypadków. Innym razem sprzątają z drogi gnojówkę. W ciągu kilku lat brały udział w dziesiątkach akcji. Adrenalina i strach stały się ich chlebem powszednim. Siostry Paula i Kinga Kowal
Nie lubi zajmować się sobą. Bywa wściekle zmęczona, ale to właśnie w pracy Anna Dymna znajduje urodę życia. Smakuje je na wszystkie sposoby, a część smaków zamyka w słoikach i butelkach, by dzielić się nimi z innymi. I przekonuje, że pomaganie nie męczy,
Właśnie została jedną z komentatorek popularnej stacji radiowej. To nowe wyzwanie, ale ona wie, jak przekuć je na sukces. Dowiedziała się tego od Amerykanów i Amerykanek. Dorota Warakomska, dziennikarka, opowiedziała nam, czego nauczyła się od kobiet na w
Ewa Błaszczyk – w wywiadzie z nami mówi, że nie wolno się na cierpieniu zatrzymać. Że nie ma sensu grzęznąć w pytaniach: „Dlaczego ja?”. Trzeba ruszyć do przodu, rozejrzeć się za tym, co jest do zrobienia i po prostu zacząć działać. Czasem bardzo intensyw
Artyści nie mają czasu. Nie było nam więc łatwo umówić się z Eleni – kobietą ciągle w biegu. Za nią – zawsze jakieś tournée, przed nią – zawsze jakieś koncerty. W krótkiej rozmowie zdążyła nam jednak opowiedzieć o tym, czym jest dla niej śpiewanie i jak s
O tym, czym jest tradycyjna kuchnia i czy nasze lokalne produkty mają szansę podbić świat, rozmawiamy z Grzegorzem Łapanowskim, który wspiera kampanię informacyjną „Trzy Znaki Smaku”, mająca na celu promocję lokalnych tradycyjnych produktów.