Gospodyni nr 4/2019 Sprawdź, o czym piszemy w nowym numerze




Beskidzkie specjały Powrót do listy

Wielkanocne baby, wiosenne sałatki, jajka w majonezie, szynka z chrzanem, rolady, tymbaliki – to potrawy, które można popróbować w ramach tegorocznego Stołu Wielkanocnego w gminie Świnna. Nie będzie to pokaz kuchennych ekstrawagancji, ale góralskiej prostoty.
Panie z KGW zaprezentują nie tylko smaki, ale również sposób podania potraw, jakie znają z rodzinnych domów. Jak co roku spotkanie zorganizowały koła gospodyń wiejskich z gminy Świnna na Żywiecczyźnie działające w Pewelu Małym, Pewelu Ślemieńskim, Przyłęku, Rychwałdzie, Świnnie i Trzebiniu. Stoły Wielkanocne to prezentacja jadła i napitków regionalnych znanych z Żywiecczyzny Pokaz zaplanowano na 9 kwietnia.

slo

Galeria zdjęć